Tor­til­la­hoorn­tjes met pit­tig ge­hakt

Met koriander en kaneel een voorgerecht uit India. Ook lekker als hapje bij de borrel.

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas voorgerecht Met koriander en kaneel een voorgerecht uit India. Ook lekker als hapje bij de borrel. 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • borrelglaasjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul. Voeg tijdens het bakken de tacokruiden en kaneel toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in stukjes, roer door het gehakt en stoof het 5 min. zachtjes.
  2. Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze doormidden. Draai elke halve tortilla tot een hoorntje en zet hem in een borrelglaasje.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocadohelften elk in 8 plakjes. Snijd de takjes koriander in stukjes. Schep het gehakt in de hoorntjes, steek er 2 plakjes avocado in en garneer met een takje koriander. Serveer direct.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Tortillahoorntjes met pittig gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la­hoorn­tjes met pit­tig ge­hakt

1
1
  • 250 g half-om-halfgehakt

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul.

2
2
  • 1 tl tacokruiden
  • 1 mespunt gemalen kaneel

Voeg tijdens het bakken de tacokruiden en kaneel toe. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 1 vleestomaat

Snijd de tomaat in stukjes, roer door het gehakt en stoof het 5 min. zachtjes.

4
4
  • 4 bloemtortilla's

Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze doormidden.

5
5

Draai elke halve tortilla tot een hoorntje en zet hem in een borrelglaasje.

6
6
  • 1 avocado
  • 8 takjes verse koriander

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocadohelften elk in 8 plakjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

7
7
  • 8 takjes verse koriander

Snijd de takjes koriander in stukjes.

8
8

Schep het gehakt in de hoorntjes, steek er 2 plakjes avocado in en garneer met een takje koriander. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.