Stok­brood met ham­bur­ger­tjes en sal­sa

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 512 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Plet de maïskorrels iets met een vork. Meng de stukjes paprika en olijf met de komijn en olie naar smaak zout en peper door de maïskorrels.
  2. Laat de smaken van de maïssalsa minimaal 30 min. intrekken.
  3. Rasp intussen de schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Marineer de stukjes sjalot 5 min. in het limoensap.
  4. Meng de geraspte limoenschil, stukjes tomaat, koriander, olie en naar smaak zout en peper door de sjalot. Laat de smaken minimaal 30 min. intrekken.
  5. Kneed intussen het gehakt met eiwit, paprikapoeder, 1 tl zout en naar smaak peper heel stevig door elkaar. Verdeel het mengsel in 24 gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje.
  6. Snijd het stokbrood in de lengte open en leg de helften naast elkaar op een plank. Bestrijk een helft met olijventapenade en het andere stuk met tomatentapenade.
  7. Verhit de grillpan voor en gril de burgertjes aan elke kant 3 minuten. Leg de burgertjes dakpansgewijs op de stokbroodhelften.
  8. Schep de tomatensalsa op het stokbrood met de olijventapenade en de maïssalsa op het brood met de tomatentapenade. Strooi de rucola erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 512 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.