Ge­hakt­taartjes met pan­cet­ta

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 ovenvaste potjes (ca. 125 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de slabladeren in een zeef en overgiet ze met kokend water. Dep ze met keukenpapier droog. Bekleed de potjes elk met een slablad en laat het blad overhangen.
  2. Verwarm 1/2 eetlepel olie in een kleine koekenpan en fruit de prei zachtjes 3 minuten. Laat de prei afkoelen. Kneed het gehakt met ei, beschuit, currypoeder, prei en naar smaak zout en peper heel goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 porties en druk het gehakt goed in de potjes. Sla het overhangende slablad over het gehakt. Dek de potjes af met aluminiumfolie. Bewaar de potjes tot gebruik in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Laat de potjes 5 min. afkoelen.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de pancetta krokant.
  5. Keer de potjes elk op een bord. Leg op elk taartje 2 plakjes pancetta en lepel het vet uit de pan erover. Lekker met aardappelpuree en worteltjes met honing.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.