Ge­hakt in par­ma­ham

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 84

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de gedroogde paddenstoelen 15 min. in 150 ml kokend water. Week in een andere kom het brood 10 min. in de melk.
  2. Knijp de paddenstoelen uit en hak ze fijn. Zeef het weekvocht door een fijne zeef.
  3. Kneed het gehakt met het geweekte brood, de paddenstoelen, fijngehakte parmaham, ei, kruiden en zout en peper goed door elkaar.
  4. Spreid de plakken parmaham naast elkaar uit en laat ze elkaar iets overlappen. Vorm van het gehakt een ovaal brood en leg het op de ham. Sla de ham om het gehakt en leg het brood met de naad naar onder in de braadslede.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet het gehaktbrood in de oven en bak het 5 minuten. Schenk het paddenstoelenvocht met de tomaten en zout en peper rond het brood en bak het nog 20 minuten. Schakel de oven uit en laat het brood nog 20 min. in de oven staan. Lekker met aardappelgnocchi en courgette.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.