Chi­ne­se la­sag­ne met ge­hakt en gar­na­len

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie, kleine rechthoekige ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pureer in de keukenmachine het gehakt met de garnalen, knoflook, gember, sojasaus, eiwit en naar smaak zout en peper tot een niet al te fijn mengsel. Meng de bosui erdoor.
  2. Snijd de lasagenvellen in 3 gelijke stukken. Kook ze in ruim water met zout 3 minuten. Giet de lasagne af en hang ze over de rand van het vergiet.
  3. Leg een lasagnevel in de ovenschaal en strijk hierover 1/5 deel van het gehakt regelmatig uit. Herhaal de lagen en eindig met een lasagnevel. Schenk een eetlepel water in de schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat het geheel in ca. 35 min. gaar worden.
  5. Neem de schaal uit de oven en laat hem 5 min. staan. Snijd de lasagne in 4 gelijke stukken. Serveer er sojasaus als dip bij. Lekker met koriander en roergebakken Chinese kool.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.