Viet­na­me­se rol­le­tjes

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch borrelhapje 20 stuks
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit in een kleine koekenpan ½ eetlepel olie en fruit hierin de knoflook en bosuitjes zachtjes 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak het op een hoog vuur rul. Roer de honing, koekkruiden, komijn en koriander erdoor. Stoof alles nog 2 minuten. Breng pittig op smaak met zout en peper. Laat het gehakt iets afkoelen.
  2. Snijd het pakket met deegvellen doormidden, zodat er 20 velletjes deeg zijn. Spreid een lapje deeg uit en bestrijk het dun met olie. Schep 2 cm van de onderkant een reepje gehakt. Sla de zijkanten over de vulling en rol het deeg stevig op.
  3. Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van de olie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de rolletjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur. Lekker met toefjes koriander en zoete chilisaus.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.