Ja­pans tem­pu­ra­ge­hakt

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans voorgerecht 4 personen
2 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kneed het gehakt met de gember en naar smaak zout en peper heel stevig door elkaar. Vorm kleine balletjes en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Meng voor de dip sojasaus met sesamolie en sherry.
  2. Verhit de frituurolie tot 170 C. Bereid van de tempuramix een beslag volgens de aanwijzingen.
  3. Wentel de helft van de gehaktballetjes door het beslag en laat ze in de olie glijden. Bak de balletjes in ca. 3 min. lichtbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de balletjes op dezelfde manier.
  4. Serveer de tempuraballetjes met het dipsausje.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.