Kro­kan­te ba­pao­brood­jes

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 10 stuks
3 45

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een kleine koekenpan en roerbak het gehakt goudbruin. Strooi tijdens het bakken de satékruiden en naar smaak zout over het gehakt. Voeg de gember, ui en knoflook toe en bak alles zachtjes 4 minuten. Roer de pindakaas en 2 el water erdoor en roer alles glad. Breng pittig op smaak met sambal. Laat het gehakt iets afkoelen.
  2. Snijd de broodjes voor driekwart in en pluk er wat broodkruim uit. Schep een flinke lepel gehakt in de broodjes en druk ze weer dicht. Bewaar ze tot gebruik op een koele plaats.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de broodjes op een bakplaat, schuif deze in de oven en bak de broodjes in ca. 8 min. bruin. Serveer de broodjes lauwwarm. Lekker met zoete chilisaus.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.