Ge­po­cheerd ei in sla­blad

De techniek moet je even doorhebben, maar als het eenmaal lukt, wil je je ei nooit meer anders.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt De techniek moet je even doorhebben, maar als het eenmaal lukt, wil je je ei nooit meer anders. 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng in een lage pan ca. 6 cm water tegen de kook aan. Voeg de azijn toe. Zet het vuur laag, vlak voordat het water kookt. Maak met een lepel een draaikolk. Breek 1 ei in het midden daarvan en laat ca. 3 min. pocheren. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken. Pocheer zo ook de rest van de eieren. Serveer in blaadjes kropsla met peper en zout naar smaak.

video

Ei po­che­ren

Instructievideo - 00:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Gepocheerd ei in slablad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­po­cheerd ei in sla­blad

1
1
  • 2 el azijn

Breng in een lage pan ca. 6 cm water tegen de kook aan. Voeg de azijn toe. Zet het vuur laag, vlak voordat het water kookt.

2
2
  • 1 ei

Maak met een lepel een draaikolk. Breek 1 ei in het midden daarvan en laat ca. 3 min. pocheren. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken.

3
3
  • 3 eieren
  • 1 krop kropsla

Pocheer zo ook de rest van de eieren. Serveer in blaadjes kropsla met peper en zout naar smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.