Pas­ta met as­per­ge­saus

Tagliatelle met groene asperges, geitenkaas en ei. Zooo lekker!

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Tagliatelle met groene asperges, geitenkaas en ei. Zooo lekker! 4 personen
3 155

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van ca. 3 cm. Kook in ca. 5 min. beetgaar. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snipper de ui. Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui 3 min. Voeg de asperges en de saus toe en warm 2 min. door.
  4. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de saus erop. Verkruimel de geitenkaas erover. Halveer de eieren in de lengte en leg op elk bord een half ei.
video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met aspergesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met as­per­ge­saus

1
1
  • 500 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

2
2

Snijd de asperges in stukken van ca. 3 cm. Kook in ca. 5 min. beetgaar.

3
3
  • 300 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4
4
  • 2 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

5
5
  • 37 g aspergesaus

Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 ui
  • 25 g boter

Snipper de ui. Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui 3 min. Voeg de asperges en de saus toe en warm 2 min. door.

7
7

Verdeel de pasta over diepe borden en schep de saus erop.

8
8
  • 100 g geitenkaas, Bettine Blanc 58+

Verkruimel de geitenkaas erover. Halveer de eieren in de lengte en leg op elk bord een half ei.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.