Ro­de pas­ta­sa­la­de

De saus voor deze pastasalade is intens zoet doordat er geroosterde, zondoorstoofde paprika in gaan. Buon appetito!

(214)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht De saus voor deze pastasalade is intens zoet doordat er geroosterde, zondoorstoofde paprika in gaan. Buon appetito! 8 personen
3 214

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel af met koud water. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin.
  2. Snijd de korsten van het brood en week het brood 2 min. in de melk. Knijp uit en doe in een kom. Voeg het vocht uit de pot paprika's, de helft van de paprika's, fijngesneden teen knoflook en de helft van het amandelschaafsel toe. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Meng de saus door de pasta.
  3. Snijd de kip en de rest van de paprika's in reepjes. Meng met de gehalveerde tomaten door de pastasalade. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

bewaartip:

Je kunt de pasta een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Rode pastasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de pas­ta­sa­la­de

1
1
  • 500 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel af met koud water.

2
2
  • 55 g amandelschaafsel

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 2 sneetjes wit casinobrood
  • 100 ml halfvolle melk

Snijd de korsten van het brood en week het brood 2 min. in de melk. Knijp uit en doe in een kom.

4
4
  • 232½ g geroosterde paprika
  • 1 teen knoflook

Voeg het vocht uit de pot paprika's, de helft van de paprika's, fijngesneden teen knoflook en de helft van het amandelschaafsel toe.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5

Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Meng de saus door de pasta.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

6
6
  • 400 g gerookte kipfilet
  • 232½ g geroosterde paprika
  • 500 g cherrytomaten

Snijd de kip en de rest van de paprika's in reepjes. Meng met de gehalveerde tomaten door de pastasalade. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

bewaartip:

Je kunt de pasta een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.