Aard­bei­en in wijn

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
4 80

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kristalsuiker in een steelpan en voeg de helft van de prosecco toe. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur in ca. 6 min. inkoken tot het mengsel stroperig is. Roer de rest van de prosecco erdoor.
  2. Maak ondertussen de aardbeien schoon. Schenk de proseccosiroop over de aardbeien en laat 30 min. marineren.
  3. Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Snijd vlak voor serveren de muntblaadjes in reepjes en voeg toe aan de aardbeien. Verdeel de aardbeien met wat marinade over 8 mooie glazen en serveer met de slagroom.

Tip:

Kindertip: Vervang de prosecco door appelsap.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.