Aman­del­crè­mes

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan nagerecht 4 personen
4 110

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 ramequins (kleine ovenschaaltjes, Ø 9 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop met een garde de slagroom, crème fraîche, eieren, suiker en griesmeelpudding door elkaar.
  2. Verdeel de helft van het amandelschaafsel en de frambozen over de schaaltjes. Schenk het beslag erover en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de amandelcrèmes in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer lauw of koud.

Tip:

Rooster de rest van het amandelschaafsel en strooi over een salade met geitenkaas.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.