To­maat-gar­na­len­sa­la­de

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, staafmixer, ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 80 °C. Leg de tros Tasty Tom tomaten in de ovenschaal. Snijd 2 roma tomaten in parten en leg ze met de snijkant naar boven erbij. Bestrooi met de suiker en zout naar smaak. Leg de rozemarijn erbij, houd 2 takjes achter. Meng 3 el olie met de knoflook en schenk erover. Laat 2 uur drogen in de oven.
  2. Meng de rest van de olie met 2/3 van de peterselie, de rest van de rozemarijn en peper en zout naar smaak. Pureer met de staafmixer. Snijd de roma tomaten in plakken. Verhit de grillpan en gril de plakken tomaat 3 min. Keer halverwege. Bestrijk met 1 el kruidenolie. Verdeel de tomaten en de garnalen over 4 borden. Besprenkel met kruidenolie en garneer met de peterselie.

Tip:

U kunt de tomaten 1 dag van tevoren drogen. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.