Ru­co­la­soep

Misschien denk je er niet als eerste aan, maar nootachtige rucola is heerlijk als soepje. Lekker bestrooid met geitenkaas.

(200)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Misschien denk je er niet als eerste aan, maar nootachtige rucola is heerlijk als soepje. Lekker bestrooid met geitenkaas. 4 personen
3 200

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de bloem toe en bak nog 5 min. of tot het mengsel begint te kleuren (roux). Voeg de bouillon, water en de slagroom toe.
  2. Schil de aardappel, snijd in kleine blokjes en voeg toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur. Houd enkele blaadjes rucola achter voor de garnering en voeg de rest toe aan de soep. Laat 1 min. slinken en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen of borden en verkruimel de geitenkaas erover. Garneer met de rest van de rucola.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 1.255 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Rucolasoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ru­co­la­soep

1
1
  • 1 ui

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de bloem toe en bak nog 5 min. of tot het mengsel begint te kleuren (roux).

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 350 ml bouillon met kippenvlees
  • 500 ml kraanwater
  • 250 ml slagroom

Voeg de bouillon, water en de slagroom toe.

4
4
  • 1 kruimige aardappel

Schil de aardappel, snijd in kleine blokjes en voeg toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.

5
5
  • 150 g rucola

Neem de pan van het vuur. Houd enkele blaadjes rucola achter voor de garnering en voeg de rest toe aan de soep.

6
6

Laat 1 min. slinken en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

7
7
  • 100 g zachte geitenkaas

Verdeel de soep over kommen of borden en verkruimel de geitenkaas erover. Garneer met de rest van de rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.