Me­di­ter­ra­ne ra­dijs­sa­la­de

Haal de zon in de keuken met deze frisse salade. Wij zijn fan!

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Haal de zon in de keuken met deze frisse salade. Wij zijn fan! 4 personen
4 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd het stokbrood in de breedte doormidden. Halveer één half brood in de lengte en snijd de 2 helften daarvan in sneetjes.
  3. Snijd de knoflook fijn. Meng met 3 el olie. Verdeel de sneetjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met zout. Bak in de oven in ca. 8 min. goudbruin.
  4. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de komijn en het kerriepoeder 1 min. Voeg de kip, 1 el honing en peper en zout toe en bak in 6 min. gaar. Laat afkoelen.
  5. Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes.
  6. Meng de rest van de olie en honing met de azijn, radijs, peen en peper en zout. Verdeel de spinazie, radijs-wortelsalade, kip, het ovenbrood en de over borden. Serveer met de rest van het stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane radijssalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne ra­dijs­sa­la­de

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 stokbrood

Snijd het stokbrood in de breedte doormidden. Halveer één half brood in de lengte en snijd de 2 helften daarvan in sneetjes.

3
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Meng met de olie.

4

Verdeel de sneetjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met zout. Bak in de oven in ca. 8 min. goudbruin.

5
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet in dunne reepjes.

6
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el vloeibare honing

Verhit de olie in een koekenpan en bak de komijn en het kerriepoeder 1 min. Voeg de kip, honing en peper en zout toe en bak in 6 min. gaar. Laat afkoelen.

7
  • 2 bosjes radijsjes
  • 250 g winterpeen

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes.

8
  • 3 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 1 el vloeibare honing

Meng de rest van de olie en honing met de azijn, radijs, peen en peper en zout.

9
  • 300 g spinazie

Verdeel de spinazie, radijs-wortelsalade, kip, het ovenbrood en de over borden. Serveer met de rest van het stokbrood. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.