Hol­land­se bur­gers

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 8 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan en gril de plakjes spek knapperig in ca. 8 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd de broodjes doormidden en rooster ze met de snijkant naar beneden 2 min. op de barbecue. Gril vervolgens de lamsburgers in ca. 12 min gaar. Keer regelmatig.
  3. Beleg de broodjes royaal met veldsla. Leg de lamsburgers erop, vervolgens de kaas, het spek en de piccalilly. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Steek er een satéprikker in.

Tip:

U kunt het spek ook in de koekenpan bakken en de broodjes en de lamsburgers in een grillpan grillen.

video

Bar­be­cue­ën

Instructievideo - 02:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.