Ori­ën­taal­se gar­na­len

Gember, peper, limoen en knoflook. Meer hebben garnalen niet nodig voor een perfecte oosterse smaak.

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch voorgerecht Gember, peper, limoen en knoflook. Meer hebben garnalen niet nodig voor een perfecte oosterse smaak. 8 personen
3 70

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • 8 sateprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de garnalen ontdooien. Schenk de olie in een kom en voeg de knoflook toe. Snijd de gember in stukjes en voeg toe.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukken en voeg toe aan de olie. Pureer met de staafmixer en schep om met de garnalen. Boen de limoenen schoon. Rasp de groene schil van de limoenen erboven, pers de vruchten uit en voeg het sap toe. Breng op smaak met zout en laat minimaal 3 uur marineren.
  3. Steek de barbecue aan. Rijg de garnalen aan de satéprikkers en rooster de spiesen in 5 min. gaar. Keer halverwege.

bereidingstip:

Laat de satéprikkers minimaal 30 min. weken in koud water alvorens de garnalen eraan te rijgen.

variatietip:

Geen barbecueweer? Verhit dan een wok en bak de garnalen in de marinade in 2 porties in ca. 5 min. per portie gaar.

video

Gar­na­len gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.125 mg
  • vezels 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Oriëntaalse garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ori­ën­taal­se gar­na­len

1
1
  • 1 kg reuzengarnalen ongepeld

Laat de garnalen ontdooien.

Garnalen pellen

Instructievideo

00:36 min.

2
2
  • 150 ml olijfolie
  • 5 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember

Schenk de olie in een kom en voeg de knoflook toe. Snijd de gember in stukjes en voeg toe.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukken.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4

Voeg de peper toe aan de olie. Pureer met de staafmixer en schep om met de garnalen.

5
5
  • 3 limoenen

Boen de limoenen schoon. Rasp de groene schil van de limoenen erboven, pers de vruchten uit en voeg het sap toe.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6

Breng op smaak met zout en laat minimaal 3 uur marineren.

7
7

Steek de barbecue aan. Rijg de garnalen aan de satéprikkers en rooster de spiesen in 5 min. gaar. Keer halverwege.

Garnalen grillen op de barbecue

Instructievideo

00:45 min.

bereidingstip:

Laat de satéprikkers minimaal 30 min. weken in koud water alvorens de garnalen eraan te rijgen.

variatietip:

Geen barbecueweer? Verhit dan een wok en bak de garnalen in de marinade in 2 porties in ca. 5 min. per portie gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.