Krui­di­ge lams­rack met munt-ri­sot­to en abri­ko­zen­jus

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 76

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een pan en bak de rijstkorrels al omscheppend rondom glazig. Voeg het fond en eventueel zout toe en laat de rijst onafgedekt in ca. 20 min. gaar sudderen. Voeg na ca. 10 min. het water toe. Meng de peper, kardemom en kaneel en wrijf de lamsracks ermee in.
  2. Verhit 25 g boter en 1 el olie in een hapjespan en braad de lamsracks in 15-20 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de blaadjes munt fijn en houd wat achter voor garneren. Roer de bosui, munt, kaas en de rest van de boter door de risotto en laat ca. 5 min. afgedekt staan. Haal de lamsracks uit de pan en laat ca. 5 min. rusten op een snijplank. Roer de sherry en jam door het bakvet en laat in ca. 4 min. inkoken tot jus.
  3. Schep met 2 eetlepels op elk bord 3 ovaaltjes van risotto. Snijd de lamsracks tussen de botjes door in plakken en leg ook op de borden. Schep de abrikozenjus eromheen. Garneer met de rest van de munt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige lamsrack met munt-risotto en abrikozenjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge lams­rack met munt-ri­sot­to en abri­ko­zen­jus

1
1
  • 1 el olijfolie knoflook/chilipeper
  • 200 g risottorijst

Verhit de olie in een pan en bak de rijstkorrels al omscheppend rondom glazig.

2
2
  • 380 ml gevogeltefond

Voeg het fond en zout toe en laat de rijst onafgedekt in ca. 20 min. gaar sudderen.

3
3
  • 2 dl kraanwater
  • ½ el grofgemalen zwarte peper
  • 1 tl gemalen kardemomvruchten
  • 1½ tl kaneelpoeder
  • 4 lamsracks

Voeg na ca. 10 min. het water toe. Meng de peper, kardemom en kaneel en wrijf de lamsracks ermee in.

4
4
  • 25 g boter
  • 1 el olijfolie knoflook/chilipeper
  • 2 bosuien

Verhit de boter en olie in een hapjespan en braad de lamsracks in 15-20 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes.

5
5
  • 8 g verse munt

Snijd de blaadjes munt fijn en houd wat achter voor garneren. Roer de bosui, munt, kaas en de boter door de risotto en laat ca. 5 min. afgedekt staan.

6
6
  • 2 dl sherry medium dry
  • 3 el abrikozenjam

Haal de lamsracks uit de pan en laat ca. 5 min. rusten op een snijplank. Roer de sherry en jam door het bakvet en laat in ca. 4 min. inkoken tot jus.

7
7

Schep met 2 eetlepels op elk bord 3 ovaaltjes van risotto.

8
8

Snijd de lamsracks tussen de botjes door in plakken en leg ook op de borden. Schep de abrikozenjus eromheen. Garneer met de rest van de munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.