Cup­ca­kes met spek en bies­look

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 5 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 openingen, 12 papieren cakevormpjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de openingen van de muffinvorm. Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 8 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verwarm de melk in een steelpannetje tot lauwwarm. Klop de boter los met een mixer. Voeg de eieren en peper en zout naar smaak toe. Klop het bakmeel en de melk erdoor. Roer de helft van de bieslook en de spekblokjes door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm en laat vervolgens in ca. 2 uur buiten de vorm verder afkoelen.
  3. Roer de zuivelspread los met een garde en meng met het bietensap. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de afgekoelde cupcakes met het zuivelspreadmengsel en decoreer met een cherry tomaat. Strooi de rest van de bieslook erover.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.