Ci­troen­kip

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rasp de gele schil van de citroen.
  3. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip goudbruin. Roer het citroenrasp, de wijn, het water en peper en zout door het bakvet en breng alles aan de kook.
  4. Schuif de pan in de oven en stoof de kip in ca. 40 min. gaar. Bedruip af en toe met braadvocht. Snijd de prei in stukken van ca. 5 cm.
  5. Snijd de uien elk in 8 partjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de prei en ui ca. 2 min. Laat op laag vuur afgedekt in ca. 30 min. gaar smoren.
  6. Pureer het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer.
  7. Leg de kippenbouten op de borden en druppel de basilicumolie eromheen. Schep de prei en ui ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Citroenkip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen­kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen.

3
3
  • 1 dl olijfolie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 dl kraanwater
  • 8 scharrelkippenbouten

Verhit de olie in een braadpan en bak de kip goudbruin. Roer het citroenrasp, de wijn, het water en peper en zout door het bakvet en breng alles aan de kook.

4
4
  • 500 g dunne preien

Schuif de pan in de oven en stoof de kip in ca. 40 min. gaar. Bedruip af en toe met braadvocht. Snijd de prei in stukken van ca. 5 cm.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien

Snijd de uien elk in 8 partjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de prei en ui ca. 2 min. Laat op laag vuur afgedekt in ca. 30 min. gaar smoren.

6
6
  • 1 takje basilicum
  • 4 el olijfolie

Pureer het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer.

7
7

Leg de kippenbouten op de borden en druppel de basilicumolie eromheen. Schep de prei en ui ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.