Knof­look­soep met ge­roos­ter­de aard­ap­pel

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knoflook pellen. In soeppan 4 eetlepels olie en 9 knoflookteentjes zachtjes verwarmen en ca. 15 minuten heel zachtjes laten sudderen. Takjes maggikruid halveren. Maggikruid aan knoflook toevoegen en nog ca. 15 minuten laten meesudderen. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Aardappels schillen. 1 aardappel in flinterdunne plakjes snijden, rest in stukjes. Boven kom 1 teentje knoflook uitpersen, rest van olie erdoor roeren. Aardappelplakjes droogdeppen met keukenpapier en aan beide kanten bestrijken met knoflookolie. Plakjes op rooster leggen en ca. 10 cm onder hete grill in 3 à 4 minuten knapperig roosteren. Maggikruid uit pan nemen en bewaren. Door bakvet met knoflook 6 dl kokend water, aardappelstukjes en zout naar smaak roeren. Soep ca. 10 minuten zachtjes doorkoken, af en toe roeren. Met staafmixer pureren tot gladde soep. Roomkaas toevoegen en al roerende laten smelten. Niet meer laten koken. Soep in vier diepe borden scheppen en maggikruid erin leggen. Tuinkers boven borden van bedje knippen. Plakjes geroosterde aardappel erop leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.