Ge­vul­de pa­pri­ka met gei­ten­kaas

(120)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 120

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetronschaal doorsnede ca. 24 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de aardappelblokjes met het water in de magnetronschaal en dek af. Laat in ca. 2 min. op vol vermogen (800 Watt) in de magnetron beetgaar worden. Laat de magnetronschaal afgedekt ca. 2 min. staan.
  2. Halveer de paprika. Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm. Snijd de olijven in vieren en de geitenkaas in stukjes. Giet de aardappelen af.
  3. Vul de paprika's met het mengsel en zet ze in de magnetron schaal. Schep 1 el tapenade per paprika uit het potje en bewaar dit. Schep de olijven, aardappelen, geitenkaas, bosui en de rest van de tapenade door elkaar. Roer het water door de rest van de tapenade en schenk dit op de bodem van de magnetronschaal. Laat de paprika's in de magnetron in ca. 8 min. op vol vermogen gaar worden.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde paprika met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka met gei­ten­kaas

1
1
  • 300 g aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

2
2
  • 50 ml kraanwater

Doe de aardappelblokjes met het water in de magnetronschaal en dek af. Laat in ca. 2 min. op vol vermogen (800 Watt) in de magnetron beetgaar worden.

3
3

Laat de magnetronschaal afgedekt ca. 2 min. staan.

4
4
  • 2 rode paprika's
  • 3 bosuitjes

Halveer de paprika in de lengte. Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 100 g zachte geitenkaas

Snijd de olijven in vieren en de geitenkaas in stukjes. Giet de aardappelen af.

6
6

Vul de paprika's met het mengsel en zet ze in de magnetron schaal.

7
7
  • 100 g tapenade van zongedroogde tomaten

Schep 1 el tapenade per paprika uit het potje en bewaar dit. Schep de olijven, aardappelen, geitenkaas, bosui en de rest van de tapenade door elkaar.

8
8
  • 150 ml kraanwater

Roer het water door de rest van de tapenade en schenk dit op de bodem van de magnetronschaal.

9
9

Laat de paprika's in de magnetron in ca. 8 min. op vol vermogen gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.