La­sag­ne met ri­cot­ta en spi­na­zie

(274)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 274

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, schenk een klein beetje koud water in de pan en laat ze zo even liggen.
  2. Verwarm een hapjespan en laat de spinazie al omscheppend slinken. Schep de spinazie in een vergiet en druk er met een pollepel zo veel mogelijk vocht uit. Laat de spinazie iets afkoelen.
  3. Rasp de kaas. Klop in een kom de eieren los en meng de ricotta, room, spinazie en kaas erdoor. Pers de knoflook erboven.Breng het mengsel heel pittig op smaak met peper.
  4. Spreid ⅓ van de lasagnevellen uit in de ovenschaal en strijk hierop een deel van het ricottamengsel uit. Herhaal de lagen nog 2 keer. Druk het geheel voorzichtig aan. Bewaar de lasagne eventueel tot gebruik in de koelkast. Bak de lasagne in ca. 30 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met salieboter en een tomatensalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Lasagne met ricotta en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met ri­cot­ta en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 6 lasagnebladen

Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, schenk een klein beetje koud water in de pan en laat ze zo even liggen.

3
3
  • 450 g spinazie

Verwarm een hapjespan en laat de spinazie al omscheppend slinken.

4
4

Schep de spinazie in een vergiet en druk er met een pollepel zo veel mogelijk vocht uit. Laat de spinazie iets afkoelen.

5
5
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 250 g ricotta
  • 100 ml geslagen room
  • 2 tenen knoflook

Rasp de kaas. Klop in een kom de eieren los en meng de ricotta, room, spinazie en kaas erdoor. Pers de knoflook erboven.

6
6

Breng het mengsel heel pittig op smaak met peper.

7
7

Spreid ⅓ van de lasagnevellen uit in de ovenschaal en strijk hierop een deel van het ricottamengsel uit.

8
8

Herhaal de lagen nog 2 keer. Druk het geheel voorzichtig aan. Bewaar de lasagne eventueel tot gebruik in de koelkast.

9
9

Bak de lasagne in ca. 30 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met salieboter en een tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.