Per­li­ne met voor­jaars­groen­ten

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de peultjes in de lengte en snijd de worteltjes in plakjes.
  2. Breng intussen in een ruime pan 800 ml water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de peultjes en wortel toe en kook ze zachtjes 3 minuten. Voeg de perline toe en kook de soep nog zachtjes 4 minuten.
  3. Klop de room stijf en schep de kaas en het basilicum erdoor.
  4. Proef en breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de spinazieblaadjes door de soep en schep de soep direct in 4 diepe borden. Schep in elk bord een toef room en geef de rest apart erbij. Lekker met Italiaanse soepstengels.

Tip:

Ook lekker als maaltijdsoep voor 2 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.