Schiaffo­ni met ge­hakt

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie, kleine ovenschaaltjes,ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de schiaffoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, schenk er een klein beetje koud water op.
  2. Verhit intussen een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg tijdens het bakken 1/2 tl zout en naar smaak peper toe. Roer de sjalot, gember en salie erdoor en fruit alles nog 2 minuten. Roer de bloem door het gehakt en fruit het 1 min. mee. Roer 2 el water door het gehakt en breng dit aan de kook. Laat het gehakt iets afkoelen.
  3. Vul de schiaffoni met het gehakt en zet ze rechtop in de ovenschaaltjes. Strooi de kaas erover. Dek de schaaltjes luchtig af met aluminiumfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schaaltjes op het rooster in het midden van de oven en laat het gerechtje in ca. 15 min. goed warm worden. Verwijder het folie en strooi de salieblaadjes erover.

Tip:

Ook lekker als hapje, 12 stuks.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.