Ta­gli­a­tel­le met wor­tel, ci­troen en gei­ten­kaas

Winterpeen geeft deze pasta een zoete smaak. Koriander en geitenkaas houden het fris.

(208)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Winterpeen geeft deze pasta een zoete smaak. Koriander en geitenkaas houden het fris. 4 personen
3 208

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen. Schaaf met een dunschiller in de lengte zo veel mogelijk dunne plakjes van de peen. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers de helft uit.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en voeg het citroenrasp toe. Neem de pan van het vuur en laat 2 min. staan.
  3. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de winterpeen de laatste 2 min. mee. Giet af en doe terug in de pan.
  4. Zet de pan met olie weer op het vuur. Schep voorzichtig wat kookvocht van de pasta in de pan met citroenolie. Roer de citroenolie, wat citroensap, peper en eventueel zout door de pasta. Snijd de koriander fijn en verkruimel de geitenkaas. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de koriander en geitenkaas.

combinatietip:

Lekker met een rucolasalade.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 224 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met wortel, citroen en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met wor­tel, ci­troen en gei­ten­kaas

1
1
  • 250 g winterpeen

Schil de winterpeen. Schaaf met een dunschiller in de lengte zo veel mogelijk dunne plakjes van de peen.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers de helft uit.

3
3
  • 75 ml olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en voeg het citroenrasp toe. Neem de pan van het vuur en laat 2 min. staan.

4
4
  • 300 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de winterpeen de laatste 2 min. mee. Giet af en doe terug in de pan.

5
5

Zet de pan met olie weer op het vuur. Schep voorzichtig wat kookvocht van de pasta in de pan met citroenolie.

6
6

Roer de citroenolie, wat citroensap, peper en eventueel zout door de pasta.

7
7
  • 15 g koriander
  • 200 g zachte geitenkaas

Snijd de koriander fijn en verkruimel de geitenkaas. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de koriander en geitenkaas.

combinatietip:

Lekker met een rucolasalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.