Ro­de ta­gli­a­tel­le met groe­ne groen­ten

Yesss, je hoeft maar een kwartiertje te koken! De oven doet de rest.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Yesss, je hoeft maar een kwartiertje te koken! De oven doet de rest. 4 personen
3 96

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de prei in ringen. Kook de prei en broccoli de laatste 3 min. mee. Giet de tagliatelle met de groenten af en spoel ze na met koud water.
  2. Hak intussen de Italiaanse kruiden fijn. Klop in een ruime kom de eieren met melk, kaas en kruiden los. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Verdeel de tagliatelle met de groenten over de bodem van de vorm en schenk het eimengsel erover.
  4. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Rode tagliatelle met groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de ta­gli­a­tel­le met groe­ne groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 300 g rode tagliatelle
  • 150 g preien
  • 200 g broccoliroosjes

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de prei in ringen. Kook de prei en broccoli de laatste 3 min. mee. Giet de tagliatelle met de groenten af en spoel ze na met koud water.

3
3
  • 6 eieren
  • 150 ml melk
  • 100 flesjes gorgonzola
  • 3 el Italiaanse kruiden

Hak intussen de Italiaanse kruiden fijn. Klop in een ruime kom de eieren met melk, kaas en kruiden los. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Vet de ovenschaal in. Verdeel de tagliatelle met de groenten over de bodem van de vorm en schenk het eimengsel erover.

5
5

Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.