Pen­ne met an­sjo­vis en broc­co­li

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een hapjespan de olie uit het blikje ansjovis. Fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Roer de rozijnen, ansjovis en tijm met 100 ml water en naar smaak chilipeper door de ui. Voeg de broccoliroosjes toe, leg de deksel op de pan en stoof de broccoli in ca 8 min. gaar.
  2. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht in een schaaltje. Giet de penne af en schep de pasta door de groenten.
  3. Breng het gerecht op smaak met zout en chilipeper. Voeg als het gerecht iets te droog is, wat van het apart gehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 borden en schaaf de kaas erboven.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.