Ma­ca­ro­ni & chee­se

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de rigatoni beetgaar.
  3. Verwarm de melk. Laat de boter smelten in een andere pan met dikke bodem. Voeg als de boter gesmolten is in 1x keer de bloem toe en roer de bloem door de gesmolten boter. Dit mengsel wordt ook wel een roux genoemd. Laat op laag vuur de roux in ca. 5 min. lichtbruin kleuren en blijf ondertussen goed roeren met een pollepel of met een garde. Als het kleurt wil dat zeggen dat de bloem gaart en dat geeft straks een lekkere, volle smaak aan de saus. Schenk vervolgens een flinke scheut warme melk bij de roux en roer tot een gladde massa, zonder klontjes. Dit gaat het beste met een garde. Schenk vervolgens de rest van de melk erbij. Het vuur is nog steeds laag, maar dit kunt u nu wat hoger zetten. Blijf roeren tot de saus kookt en u zult merken dat de saus dikker wordt en er een mooi gebonden massa ontstaat. Als u een gladde dikke saus verkregen hebt, neem de pan van het vuur en voeg de verkruimelde gorgonzola en 75 g geraspte kaas toe. Roer net zolang tot de kaas helemaal is opgenomen.
  4. Roer de bosuitjes samen met de saus door de pasta.
  5. Doe alles in ovenvaste schalen en bestrooi met de overige belegen kaas. Bestrooi met verse nootmuskaat.
  6. Zet de schaal of schalen in de voorverwarmde oven en laat in ca. 25 min. goudbruin kleuren. Lekker met sla.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.