Ri­ga­to­ni met pit­ti­ge to­ma­ten­saus en mi­ni­ge­hakt­bal­le­tjes

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze rondom bruin.
  2. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in stukjes. Roer de stukjes tomaat door de gehaktballetjes en verkruimel de pepertjes erboven. Voeg naar smaak zout toe en stoof de tomaten zachtjes 10 minuten.
  3. Kook intussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht door de tomaten in de pan. Giet de rigatoni af en doe de pasta terug in de pan.
  4. Schep de tomaat met gehaktballetjes door de pasta. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en schaaf de kaas erboven. Strooi het basilicum over het gerecht.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.