Ta­gli­o­li­ni met spruit­jes en ge­rook­te eend

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de spruitjes. Verhit de olie in een ruime hapjesspan of kleine braadpan. Fruit de sjalotten zachtjes 2 min. in de olie. Voeg de spruitjes toe en bak ze 1 min. zachtjes mee. Strooi wat zout over de spruitjes, schenk 2 el water in de pan en stoof de spruitjes met de deksel op de pan in ca. 8 min. beetgaar.
  2. Kook intussen de tagliolini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de plakjes eendenborst van elkaar.
  3. Schep enkele eetlepels van het kookvocht bij de spruitjes. Giet de tagliolini af en doe de pasta terug in de pan. Schep het spruitjesmengsel en de plakjes eend erdoor. Breng pittig op smaak met peper en warm de pasta nog heel even zachtjes door. Verdeel het gerecht over 4 warme borden en schep op elk bord een flinke lepel mascarpone.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.