Ge­gril­de ke­bab

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 635 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 8 min. wachten
(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 8 satéprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in dunne plakjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout.
  2. Zet de ovengrill aan. Meng 4 el olie met de helft van de peterselie, het gehakt, de tomatenpuree, knoflook, ui, koriander, munt, paprikapoeder, pistachenoten, peper en zout. Gril de pompoen ca. 5 min. Verdeel het gehakt in 8 porties en rijg het aan de satéprikkers. Leg de kebab bij de pompoen en gril ca. 6-8 min. Keer regelmatig.
  3. Verdeel de kebab en pompoen over 4 borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

Tip:

Is er geen lamsgehakt verkrijgbaar? U kunt voor de kebab ook 400 g rundergehakt gebruiken.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 47 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.