Pit­ti­ge gar­na­len met avo­ca­do

(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans voorgerecht 4 personen
3 166

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in de wok en roerbak de garnalen met de peper, de helft van de sjalot, knoflook en koriander op hoog vuur in ca. 4 min. roze en gaar. Neem uit de pan. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pers de limoen uit en snijd het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en besprenkel met het limoensap. Snijd het blad van de verse koriander fijn.
  3. Snijd de komkommer in blokjes en meng met de rest van de sjalot en de helft van de verse koriander. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Breng de salade op smaak met peper en zout. Schep in kommetjes en verdeel de lauwwarme garnalen erover. Bestrooi met de rest van de koriander.

variatietip:

Voeg een (uitgelekt) blikje maiskorrels (198 g) toe voor een kleurrijk en zoet accent.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige garnalen met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge gar­na­len met avo­ca­do

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie
  • 350 g reuzengarnalen
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)

Verhit de olie in de wok en roerbak de garnalen met de peper, de helft van de sjalot, knoflook en koriander op hoog vuur in ca. 4 min. roze en gaar.

4
4
  • 2 avocado's

Neem uit de pan. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

5
5
  • 1 limoen
  • 15 g verse koriander

Pers de limoen uit en snijd het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en besprenkel met het limoensap. Snijd het blad van de verse koriander fijn.

6
6
  • ½ komkommer

Snijd de komkommer in blokjes en meng met de rest van de sjalot en de helft van de verse koriander.

7
7
  • 2 trostomaten

Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Breng de salade op smaak met peper en zout.

8
8

Schep in kommetjes en verdeel de lauwwarme garnalen erover. Bestrooi met de rest van de koriander.

variatietip:

Voeg een (uitgelekt) blikje maiskorrels (198 g) toe voor een kleurrijk en zoet accent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.