Dos sal­sa's

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans voorgerecht 4 personen
3 84

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers beide vruchten uit. Snijd het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en verdeel over 2 schaaltjes. Verdeel het limoensap over beide schaaltjes.
  2. Voeg aan 1 schaaltje het limoenrasp en de helft van de ui toe. Snijd de tomaat in kleine stukjes en voeg die ook toe. Breng op smaak met tabasco, peper en zout.
  3. Snijd de rode peper fijn. Voeg de rest van de ui, de rode peper, de knoflook en de koriander toe aan het andere schaaltje. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de salsa's met de tortillachips.

Tip:

De salsa's zijn ook lekker bij kip met chocolade en tostada tostada pecorino & champignons (recepten op ah.nl/recepten).

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.