Tro­pi­sche chee­se­ca­ke met ana­nas

  • nagerecht
  • 9 stuks
  • 840 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 u. 40 min. wachten
(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 9 stuks
3 111

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, springvorm (doorsnede 26 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 180 ºC. Smelt 90 g boter. Maal de koekjes, meng met de boter en verdeel over de ingevette springvorm. Zet in de koelkast.
  2. Meng 225 g suiker met het vanillemerg, de maïzena, cream cheese en crème fraîche en klop los. Voeg de eidooiers en wat zout toe. Rasp de schil van de limoen en voeg toe. Klop de eiwitten stijf en spatel erdoor. Schep in de springvorm en bak 70 min. Zet de oven uit en laat 2 uur rusten. Laat buiten de oven afkoelen.
  3. Smelt de rest van de boter. Bak de ananas met 1 el suiker en wat zout 5 min. Neem uit de pan. Laat 50 ml water en de resterende suiker inkoken tot bruin karamel. Roer van het vuur 175 ml lauw water en de ananas erdoor. Verdeel over de taart.
video

Ka­ra­mel­li­se­ren

Instructievideo - 01:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 95 g
  • vet 46 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.