Kip ma­dras

(148)waardeer
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 148

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 min. bruin. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de rode paprika's in reepjes. Snijd de tomaten in partjes. Voeg de ui toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de paprika, tomaat, currypasta en water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. garen.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de yoghurt toe aan de kip en warm 2 min. door. Verdeel de rijst over de borden.

variatietip:

Met de rest van de currypasta kun je onder andere zalmfilet bestrijken en bakken.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en komkommersalade.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kip madras

terug naar recept

Kip ma­dras

1
1
  • 500 g kipkluifjes

Bestrooi de kip met peper en zout.

2
2
  • 75 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 min. bruin.

3
3
  • 3 tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de rode paprika's in reepjes. Snijd de tomaten in partjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4

Voeg de ui toe aan de kip en bak 5 min. mee.

5
5
  • 150 ml kraanwater
  • 3 el milde currypasta

Voeg de paprika, tomaat, currypasta en water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. garen.

6
6
  • 325 g gele rijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 250 ml Griekse yoghurt

Voeg de yoghurt toe aan de kip en warm 2 min. door. Verdeel de rijst over de borden.

variatietip:

Met de rest van de currypasta kun je onder andere zalmfilet bestrijken en bakken.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en komkommersalade.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.