La­sag­ne

(422)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
2 422

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het gehakt in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. rul. Snipper de ui. Voeg de ui, het paprikapoeder, de oregano, pastasaus en wokgroente toe en warm 3 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Vet de ovenschaal in en rasp de kaas. Verdeel een laagje gehakt-groentesaus in de ovenschaal en strooi ⅓ van de kaas erover. Dek af met een lasagneblad. Schep hier weer wat saus op en ⅓ van de kaas. Leg er weer een lasagneblad op. Eindig met een laagje saus en bestrooi met ⅓ van de kaas.
  3. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g rundergehakt

Bak het gehakt in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. rul.

3
3
  • 1 ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 690 ml pastasaus sugo casa
  • 750 g wokgroente

Snipper de ui. Voeg de ui, het paprikapoeder, de oregano, pastasaus en wokgroente toe en warm 3 min. door. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 2 g boter
  • 150 g Grana Padano

Vet de ovenschaal in en rasp de kaas.

5
5
  • 250 g lasagnebladen

Verdeel een laagje gehakt-groentesaus in de ovenschaal en strooi ⅓ van de kaas erover. Dek af met een lasagneblad.

6
6

Schep hier weer wat saus op en ⅓ van de kaas. Leg er weer een lasagneblad op. Eindig met een laagje saus en bestrooi met ⅓ van de kaas.

7
7

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.