Kip tan­door­i

Kruidig kippetje uit India. Laat extra lang marineren voor nog meer smaak.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Kruidig kippetje uit India. Laat extra lang marineren voor nog meer smaak. 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de kip en snijd de kip in de lengte doormidden. Maak met een scherp mes lange diagonale insneden in de borst en dijen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snipper de ui. Meng het citroenrasp, 3 el citroensap, het paprikapoeder, de koriander, komijn, ui, yoghurt, azijn en het kerriepoeder tot een marinade. Schil de gember en rasp zo fijn mogelijk. Voeg toe aan de marinade en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de kip met de marinade en laat minimaal 8 uur afgedekt in de koelkast marineren. Laat vervolgens in 30 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de twee kiphelften op een ovenrooster met het snijvlak naar boven op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Dek de kiphelften af met aluminiumfolie en bak ze in de oven in ca. 50 min. gaar.
  2. Verhit de boter in een steelpan en zet de grill van de oven aan. Neem de kip uit de oven en verwijder de folie. Draai de kip om, met het snijvlak naar onderen. Schenk de gesmolten boter erover en zet nog 4 min. onder de grill.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kip tandoori

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip tan­door­i

1
  • 1 hele kip

Verwijder het vel van de kip en snijd de kip in de lengte doormidden. Maak met een scherp mes lange diagonale insneden in de borst en dijen.

2
  • 1 citroen
  • 1 ui

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snipper de ui.

3
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 tl gemalen komijn
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 el kerriepoeder

Meng het citroenrasp, 3 el citroensap, het paprikapoeder, de koriander, komijn, ui, yoghurt, azijn en het kerriepoeder tot een marinade.

4
  • 5 cm gember

Schil de gember en rasp zo fijn mogelijk. Voeg toe aan de marinade en breng op smaak met peper en zout.

5

Bestrijk de kip met de marinade en laat minimaal 8 uur afgedekt in de koelkast marineren. Laat vervolgens in 30 min. op kamertemperatuur komen.

6

Verwarm de oven voor op 200 °C.

7

Leg de twee kiphelften op een ovenrooster met het snijvlak naar boven op een met aluminiumfolie beklede bakplaat.

8

Dek de kiphelften af met aluminiumfolie en bak ze in de oven in ca. 50 min. gaar.

9
  • 75 g boter

Verhit de boter in een steelpan en zet de grill van de oven aan.

10

Neem de kip uit de oven en verwijder de folie. Draai de kip om, met het snijvlak naar onderen.

11

Schenk de gesmolten boter erover en zet nog 4 min. onder de grill.

12

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.