In­di­a­se kip­bal­len in ko­kos­cur­ry

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, vijzel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de saffraan 5 min. in 3 el heet water. Snipper 1 ui. Verhit 25 g boter in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de saffraan en de rijst toe en bak 2 min. Schenk er 500 ml water bij, voeg zout naar smaak toe en laat de rijst in ca. 15 min. gaar worden. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe.
  2. Doe ondertussen de knoflook, gember, kardemom en komijn in de vijzel. Voeg 2 el water toe en vijzel tot een homogene kruidenpasta. Breng op smaak met peper en zout. Maal de kipfilet in de keukenmachine fijn en doe in een kom. Meng er de kruidenpasta door en vorm er met vochtige handen 4 ballen van. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kipgehaktballen gaar in ca. 8 min.
  3. Snijd ondertussen de rest van de ui in halve ringen. Neem de ballen uit de pan, voeg de halve uiringen toe en bak 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de curry pasta toe en bak 2 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij en breng op smaak met peper en zout. Breng de saus aan de kook, doe de ballen terug in de pan en verwarm ze 2 min. Serveer met de rijst. Lekker met geroosterde amandelen.
video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.