Thai­se vis­bal­le­tjes met noe­del­sa­la­de

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rode pepers in dunne reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  2. Doe het citroengras, de kabeljauw, het ei, 1 teen knoflook, 1 el vissaus en de bloem in de keukenmachine en maal kort tot een gladde massa. Meng in een kom met 1 rode peper, het limoenrasp en zout naar smaak. Vorm er met vochtige handen 8 balletjes van. Druk deze een beetje plat.
  3. Kook de sperziebonen in ca. 8 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een dressing van het limoensap, de suiker en de rest van de rode peper, vissaus en knoflook. Meng de sperziebonen met de mihoen en de dressing.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de visballetjes in ca. 3 min. gaar. Serveer de balletjes met de salade. Lekker met grof gehakte pinda's.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.