Mous­sa­ka

(193)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht 4 personen
2 193

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de aubergine en tomaat in plakjes. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan, bak het gehakt 2 min. en neem uit de pan. Verhit ⅖ van de olie en bak de aubergine bruin in 5 min.
  2. Verhit de rest van de olie in een steelpan, roer de bloem erdoor en bak 3 min. tot het mengsel lichtbruin kleurt. Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde, gebonden saus. Laat 2 min. zachtjes koken. Voeg de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet de ovenschaal in en schep de helft van het gehakt in de ovenschaal. Verdeel de helft van de aubergine, tomaat en aardappelschijfjes erover. Bestrooi met peper en zout. Schenk de helft van de kaassaus erover. Herhaal dit met de andere helft van de ingrediënten. Bak de moussaka in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Moussaka

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mous­sa­ka

1
1

Verwarm de oven op 200 °C.

2
2
  • 2 aubergines
  • 2 trostomaten
  • 1 el olijfolie
  • 360 g tofu roerbakgehakt

Snijd de aubergine en tomaat in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan, bak het gehakt 2 min. en neem uit de pan.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie en bak de aubergine bruin in 5 min.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 40 g bloem

Verhit de olie in een steelpan, roer de bloem erdoor en bak 3 min. tot het mengsel lichtbruin kleurt.

5
5
  • 500 ml melk

Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde, gebonden saus. Laat 2 min. zachtjes koken.

6
6
  • 50 g geraspte jong belegen kaas

Voeg de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 700 g aardappelschijfjes

Vet de ovenschaal in en schep de helft van het gehakt in de ovenschaal. Verdeel de helft van de aubergine, tomaat en aardappelschijfjes erover.

8
8

Bestrooi met peper en zout. Schenk de helft van de kaassaus erover. Herhaal dit met de andere helft van de ingrediënten.

9
9

Bak de moussaka in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.