Ca­jun­kip met pa­pri­ka

(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 146

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bleekselderijstengels in plakjes en het groene blad fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip 2 min. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak 3 min. mee. Bestrooi met de cajunkruiden en bak nog 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof de kip met de deksel op de pan in ca. 8 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes in ca. 10 min. goudgeel en gaar. Bestrooi met het paprikapoeder en bak nog 1 min.
  3. Verdeel de cajunkip over 4 diepe borden en serveer met de aardappelpartjes. Bestrooi met het selderijblad.

Tip:

Een mild en romig accent? Roer van het vuur af 3 el volle yoghurt (op kamertemperatuur) door de cajunkip.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.