Zalm­fi­let met prei­k­riel­tjes

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de prei toe en bak 5 min. Bestrooi met het kerriepoeder en bak nog 1 min.
  2. Schep de krieltjes door de prei en schenk de bouillon erbij. Smoor de krieltjes met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalmfilet met peper en zout en bak in ca. 6 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer halverwege.
  4. Verdeel de preikrieltjes over 4 borden en leg de zalmfilet erbij. Serveer met de mayonaise.

Tip:

Roer voor een pittig accent 1 el mosterd door de mayonaise.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 46 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.