Han­na's ker­rie­sa­té

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
surinaams hoofdgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk 2 el olie in een kom en meng met 2 el citroensap, komijn, 2 tl currypoeder, gemberpoeder, sambal en zout naar smaak. Voeg de kip toe en marineer 10 min.
  2. Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers.
  3. Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar in de bouillon. Giet af en bestrooi met de rest van het currypoeder. Laat de aardappelen nog even van het vuur af met de deksel op de pan stomen.
  4. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan. Bak de kip in 4 min. rondom bruin. Schenk de kokosmelk erbij en laat op laag vuur 5 min. garen.
  5. Kook ondertussen de haricots verts in 6 min. beetgaar. Giet af en meng met de taugé. Verdeel de groenten en de aardappelen over 4 borden en leg de kerriesaté erbij. Serveer met de kokossaus.

Tip:

Familierecept Allerhande 3 2011. De Surinaamse Hanna Klaiber is dol op exotische gerechten, maar ook op de Hollandse keuken. 'Mijn moeder maakte vroeger vaak gerechten met aardappelen. Ik ben ermee opgegroeid en daarom houd ik ook zo van de Hollandse keuken. Heerlijk die stamppotten, maar daar voeg ik dan wel wat kerrie- of paprikapoeder aan toe, voor een beetje extra pit. Dit recept met kerriesaté is een klassieker uit mijn moeders keuken. Als mijn dochter komt eten staat dit steevast op het menu en ze maakt het zelf ook vaak.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.