Stu­den­ten­pas­ta

Een heerlijke ovenschotel voor een groot gezelschap.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 685 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een heerlijke ovenschotel voor een groot gezelschap. 8 personen
2 163

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal/lasagneschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de knoflook fijn en de ui grof. Snijd de paprika's in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Verhit ondertussen de olie in een ruime hapjespan of wok. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de kipfilet toe en bak in 4 min. bruin. Bak 2/3 van de paprika 3 min. mee. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de tomatenblokjes en pesto toe en verwarm de pastasaus nog 5 min. Voeg peper naar smaak toe.
  5. Giet de pasta af. Schep de pastasaus erdoor en schep in de ovenschaal. Verdeel de rest van de paprika, de mozzarella en wat peper erover. Bak de pastaschotel in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Studentenpasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stu­den­ten­pas­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2
2
  • 1 paprikamix
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn en de ui grof. Snijd de paprika's in reepjes.

3
3
  • 500 g kipfilet

Snijd de kipfilet in blokjes.

4
4
  • 750 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 3 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een ruime hapjespan of wok. Fruit de ui en knoflook 1 min.

6
6

Voeg de kipfilet toe en bak in 4 min. bruin. Bak 2/3 van de paprika 3 min. mee.

7
7
  • 600 g spinazie

Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken en het vocht verdampen.

8
8
  • 190 g groene pesto
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes en pesto toe en verwarm de pastasaus nog 5 min. Voeg peper naar smaak toe.

9
9

Giet de pasta af. Schep de pastasaus erdoor en schep in de ovenschaal.

10
10
  • 250 g mozzarella

Verdeel de rest van de paprika, de mozzarella en wat peper erover. Bak de pastaschotel in de oven in ca. 20 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.