Zalm te­riy­a­ki

Gegrilde vis gemarineerd met een mengsel van sojasaus, honing en azijn. Een Japanse klassieker!

(571)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Gegrilde vis gemarineerd met een mengsel van sojasaus, honing en azijn. Een Japanse klassieker! 4 personen
3 571

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de sojasaus, de honing en de azijn in een steelpan. Neem deze teriyaki-marinade van het vuur. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de ui in halve ringen en verdeel de broccoli in roosjes. Schil eventueel de steel en snijd deze in plakjes. Verhit 1/2 van de olie in een wok en roerbak de ui, broccoli en peultjes in 5 min. beetgaar.
  3. Verdeel de ontdooide zalm in porties en bestrijk elk stuk aan beide kanten dun met de rest van de olie. Verhit de grillpan. Bestrijk de stukken zalm met de marinade en gril ze in 4 min. rosé. Keer regelmatig en bestrijk steeds met de marinade.
  4. Schep de groenten door de noedels. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Verdeel over kommen en leg de zalm teriyaki erop. Bestrooi met het sesamzaad. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.665 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Zalm teriyaki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm te­riy­a­ki

1
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 el wittewijnazijn

Verwarm de sojasaus, de honing en de azijn in een steelpan. Neem deze teriyaki-marinade van het vuur.

2
  • 1 el sesamzaad

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
  • 250 g eiernoedels

Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
  • 1 rode ui
  • 400 g broccoli

Snijd de ui in halve ringen en verdeel de broccoli in roosjes. Schil eventueel de steel en snijd deze in plakjes.

5
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g peultjes

Verhit 1/2 van de olie in een wok en roerbak de ui, broccoli en peultjes in 5 min. beetgaar.

6
  • 300 g wilde zalmfilets
  • 2 el zonnebloemolie

Verdeel de ontdooide zalm in porties en bestrijk elk stuk aan beide kanten dun met de rest van de olie.

7

Verhit de grillpan. Bestrijk de stukken zalm met de marinade en gril ze in 4 min. rosé. Keer regelmatig en bestrijk steeds met de marinade.

8
  • 3 el Japanse sojasaus

Schep de groenten door de noedels. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper.

9

Verdeel over kommen en leg de zalm teriyaki erop. Bestrooi met het sesamzaad. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.