Fram­bo­zen­cla­fou­tis

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
3 103

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop met de elektrische mixer een glad beslag van de bloem, eieren, 60 g suiker, vanillesuiker, melk en 1 tl limoenrasp. (Mocht u een citroen willen gebruiken, voeg dan de helft van het rasp toe.)
  2. Bestrooi de ingevette schaal met de resterende suiker. Spreid het fruit uit in de ovenschaal en schenk het beslag in de vorm. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
  3. Laat de clafoutis iets afkoelen en strooi er poedersuiker over. Lekker met crème fraîche, waardoor een scheut frambozen of cassislikeur is geroerd.

Tip:

In de winter is de clafoutis lekker met gewelde abrikozen of tuttifrutti, in de herfst met peer of appel en in het voorjaar met plakken sinaasappel of stukjes mango.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.