Prui­men met ri­cot­ta en ijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 235 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer de ricotta, suiker, likeur en helft van de koekkruimels door elkaar.
  2. Halveer de pruimen en verwijder de pit. Leg de pruimen op de bolle kant in de ovenschaal. Verdeel de ricotta over de pruimen en strooi de resterende koekkruimels erover.
  3. Verwarm de oven voor op 225 °C. Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en bak de pruimen in ca. 20 min. goudbruin. Verdeel de pruimen over 4 bordjes en schep een bol ijs ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.