Ap­pel­tjes­brood 'bread & but­ter­pud­ding'

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de partjes appel met citroensap, kaneel en 2 el van de suiker.
  2. Klop in een maatbeker de eieren, melk en de rest van de suiker door elkaar.
  3. Leg 2 sneetjes brood in de ingevette ovenschaal. Schenk hierover 1/2 deel van het melkmengsel. Leg hierop de helft van de appel. Maak nu een laag van 3 sneetjes brood, weer 1/2 deel van het melkmengsel en de rest van de appel. Leg de laatste 3 sneetjes brood erop en schenk de rest van het melkmengsel erover. Leg de vlokjes boter op de bovenkant.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de pudding in ca. 30 min. gaar. Serveer de pudding lauwwarm. Lekker met lichtgeslagen room of een bolletje vanille-ijs.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.